İşte mutfaklar için mükemmel mutfak kilimi ve halılarını nasıl bulabileceğiniz.

03-11-2023 12:40
İşte mutfaklar için mükemmel mutfak kilimi ve halılarını nasıl bulabileceğiniz.
Halılar mutfağınıza canlılık katabilir ve mutfağınızın genel mimarisini geliştirebilir. Kilim ve halıları giriş kapısına, dolaplar ile orta ada arasına veya lavabonun ön kısmına yerleştirebilirsiniz. Nötr tonlu bir alana doğal olarak renk katabilirler. Ayrıca pahalı zeminleri düzenli çizilmelere ve dökülmelere karşı korur, mutfak aletlerinin gürültüsünü azaltır ve ev işleri sırasında konfor sağlar.
 

Bununla birlikte, mutfaklar için kurulum ve pişirme alışkanlıklarına uygun halı ve kilimlerin seçilmesi önemlidir

Mutfaklar için en iyi Mutfak Kilimi

Kilim ve halıların kalitesi ve uygunluğu, malzeme bileşimi ve dokuma tekniği ile belirlenebilir. İşte mutfak için çeşitli kilim türlerine hızlı bir bakış.

1. Jüt veya Sisal Elyafı

Genellikle jüt veya agave bitkisinden ve bazı çeşitli doğal otlardan elde edilen jüt veya sisal halılar sürdürülebilirdir ve aynı zamanda vintage bir renk katar. Yatıştırıcı dokunuşları, topraksı paletleri ve kaba dokuları ile bilinirler. Mutfak halıları aracılığıyla doğal bir unsur eklemeyi tercih eden kişiler için özel bir seçimdir. Kimyasal içermemeleri ve dayanıklı olmaları, onları çocuklu aileler için ideal bir seçim haline getiriyor.

2.Yün
Mutfak, kolayca lekelenen bir yerdir. Yün doğal olarak leke tutmaz, bu da onları mutfaklar için ideal halılar haline getirir. Yün lifleri Lanolin ile kaplıdır ve bir nem bariyeri oluşturur. Böylece, bir şey dökülse bile, yün halı bunu hızla emer ve kolayca temizlenebilir. Tercihen daha koyu bir renk kullanılabilir, böylece günlük hareket halıya kolayca yansımaz.

3. Pamuk

Pamuklu halılar çoğunlukla dhurriler ile eşanlamlıdır, ancak el dokuması pamuklu halılar tropikal iklim için iyi hizmet verir ve bir alana çekicilik katar. Pamuklu dhurriler veya düz dokumalar yumuşaktır, çeşitli renk ve desenlerde mevcuttur - çiçekten geometriye. En önemlisi, mutfak için bunlar nem emicidir ve yıkanması kolaydır. Pamuklu kilim ve halılar uzun yıllardır değerlerini kanıtlamışlardır ve bu da onları mutfak için aile dostu bir seçenek haline getirmektedir.

Mutfaklar için en iyi kilim ve halıları seçmek

Mutfaklar için mükemmel halıyı seçerken malzeme ile birlikte göz önünde bulundurulması gereken birkaç faktör daha vardır.

1. Boyut ve yerleşim:

Kilim ve halıların yerleştirileceği alanın boyutunu ve şeklini ölçmeniz tavsiye edilir. Mutfak masaları ve yemek barları için 24 ila 36 inç ideal boyuttur. Bir halının güzelliğini artırmak için kenardan biraz daha büyük olduklarından emin olun.

2. Güvenlik:

Tam havlı bir yün halı söz konusu olduğunda, taban kalın olduğundan ve kaymayacağından halı altlığına gerek yoktur. Ancak, düz dokumalar veya kilimler seçiyorsanız ve granit veya karo zemine sahipseniz, halı altlıkları önerilir.

3. Tasarım ve Şekil:

Dolapların ve adanın ayarlarıyla uyumlu bir tasarım seçin. Renkleri ve nötrlüğü buna göre deneyin. Çoğu mutfakta alan sınırlı olduğu için yolluklar (dar ve uzun halılar) bu tür alanlar için en iyi sonucu verir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.